Speciaalbouw

SPECIAALBOUW

Meijer Engineering B.V. vindt het belangrijk dat uw wens wordt vervuld. Daarom zijn wij actief in de speciaalbouw. Dit kunnen uiteenlopende projecten zijn, van het produceren van nieuwbouw machines, het aanpassen van bestaande machines en het samenbouwen van machines.  

 

NIEUWBOUW MACHINE

Voor het produceren van nieuwbouw machines kunt u bij ons terecht. Door ervaring in diverse takken van de machinebouw, is het ontwikkelen van een nieuwbouw machine vaak geen enkel probleem.

Allereerst inventariseren we gezamenlijk het probleem. Vervolgens krijgt u een klantgerichte offerte toegestuurd. Indien de offerte akkoord is, wordt er een concept ontwerp gemaakt. Dit concept ontwerp sturen wij u toe en kan eventueel aangepast worden. Na akkoord wordt het concept ontwerp gedetailleerd tot definitief ontwerp. Vervolgens kan het definitieve ontwerp in eigen werkplaats geproduceerd worden tot nieuwbouw machine. Deze kan indien nodig, door ons geplaatst worden.

Bij aflevering van de machine krijgt deze een CE-certificering. Dit houdt in dat deze voldoet aan de richtlijnen van toepassing en dat er een technisch constructie dossier aanwezig is.  Dit is een compleet dossier met onder andere een gebruiksaanwijzing en een risico-inventarisatie & evaluatie (RI&E). 

 

BESTAANDE MACHINE

Voor het aanpassen van bestaande machines bent u bij Meijer Engineering B.V. aan het juiste adres. Indien uw machine niet naar wens werkt, kunnen wij deze aanpassen.

Hierbij oriënteren we naar uw wensen. Daarna 3D-tekenen we de machine schematisch na en bedenken we een oplossing. Deze oplossing worden tot in de puntjes uitgewerkt. Vervolgens is deze gereed voor productie en passen we de machine aan naar uw wens.

Tijdens het aanpassen van bestaande machine, vervalt de CE-certificering van de fabrikant. Dit komt omdat de machine niet meer origineel is, volgens specificatie van de fabrikant. Wij documenteren de wijzigingen en stellen een technisch constructie dossier op van de aangepaste bestaande machine. Hierbij zullen wij onder andere (indien nodig) een aanvullende gebruiksaanwijzing maken en de risico-inventarisatie & evaluatie (RI&E).  

 

SAMENBOUW MACHINES

Indien er meerdere machines moeten worden samengebouwd, is Meijer Engineering een geschikte partner voor u. Wij kunnen de machines zo aan elkaar koppelen, dat uw proces gestroomlijnd en naar wens is.

Naast het koppelen van de machines dient de CE-certificering op orde te zijn. De wetgeving zegt dat de complete samenbouw moet voldoen aan CE-certificering. Veel mensen denken dat als alle machines voldoen aan CE, dat de samenbouw dan ook aan CE- voldoet. Dit is niet waar! Wij kunnen de CE-certificering van uw samenbouw in eigen beheer uitvoeren.